vulkaan1 vulkaan2 vulkaan3
Vulkaan van Nunspeet

De Vulkaan
Voor de revitalisering van industrieterrein Feithenhof heeft de gemeente gekozen voor een kunstobject dat een relatie heeft met een van de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Vuur is energie, die op deze plaats zichtbaar uit de grond komt. Maar vuur symboliseert ook de energie die de ondernemers op industrie-terrein Feithenhof drijft.
De Vulkaan bestaat uit keramiek met een glazen top; over de helling van de vulkaan vloeien lagen ‘lava’ van glas uit. Het object is vier meter hoog en heeft een doorsnede van zes meter. Het oppervlakte bedraagt ruim 47 m² en het geheel weegt meer dan 7000 kilogram.
Mariëlle van den Bergh, beeldend kunstenaar uit Eindhoven heeft de vulkaan ontworpen, en hij mede tot stand gekomen door bijdragen van de gemeente Nunspeet, Van den Broek Lohman Fonds, Bedrijvenkring Nunspeet, diverse bedrijfssponsoren en omwonenden. Bij de productie van het kunstwerk waren ook RR Keramiekbranden, Van Tetterode Glas-atelier en Louis La Rooy betrokken. De website is van de hand van Marc Niessen en het licht is verzorgd door Proliad. De algehele begeleiding is verzorgd door DeMedici Beeldende Kunst en technische assistentie door Mels Dees.

www.vulkaanvannunspeet.nl