hana1

 

 

 Hana

Hana, een tentoonstelling in de bibliotheek van het Van Abbe museum, Eindhoven, 2012.
In de tentoonstelling Hana staat het boek Hana centraal. Het boek werd door Mels Dees en Mariëlle van den Bergh gemaakt naar aanleiding van de residency in het SCCP, Shigaraki Ceramic Cultural Park in zomer 2012 in Shigaraki, Japan. Het boek bevat teksten, die als blog op de website van de Beeldentuin Land en Beeld en van het Van Abbemuseum verschenen. Verder foto's van de werkperiode en de reis door Japan, waarbij onder andere de kunsteilanden Naoshima en Inushima en de werkende vulkaan Sakurasjima bezocht werden. Verder een verslag van de kunstenaar Nel Bannier over haar residency in het SCCP en interviews met de Japanse kunstenaars Toshi Hattori, Yuko Ebina, Hisashi Q Shibata en Nao Ishizaka.
Van het boek zijn nog enkele exemplaren te koop en te bestellen via de website van Mels Dees. www.melsdees.eu. Behalve het boek waren er de wandtapijten Nippon en Hana, de installatie Waterbloemen en fotowerken van Mels Dees te zien.

Vormgeving: Marc Niessen
Vertaling in het Engels: Mels Dees
Druk: 5NUL Grafische Producties
Limited edition- 100

Leo Ulrich schreef een artikel over de tentoonstelling in het Journaal van de Vrienden van het Van Abbe museum. Judith van Beukering schreef een recensie over het boek Hana in het blad Beelden.