boom boom
Keramische bomen, gemaakt in het EKWC in 2007

In mijn eerste residency in het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch stond overwoekering centraal. Ik heb 4 mansgrote keramische bomen gemaakt, die elk door een ander, vreemdsoortig organisme overwoekerd werden. Inspiratie hiervoor kwam van de Poimena artist-in-residence in Launceston, Tasmanië in 2006. Tasmanië is het wilde land met de onbekende en onverwachte levensvormen down-under. Het kent een gematigd tropisch regenwoud en wetenschappers van de hele wereld komen er onderzoek doen naar korstmossen.
Ik bouwde de bomen op met door de extruder getrokken holle buizen van klei, die ik weer aan elkaar zette. Twee bomen zijn uit twee delen gemaakt en twee andere bomen bestaan geheel uit een stuk.
De bloemen van de Bloesemboom zijn van porselein gemaakt. Voor de begroeiing van de Jonge Boom heb ik klei in siliconen mallen van zeewier gedrukt.

De hoogte van alle bomen is circa 200 meter en ze zijn gebakken op 1180 graden. Ze kunnen 's winters buiten blijven staan. Bloesemboom is opgenomen in een particuliere collectie. Overwoekerde boom en Boom met Lianen zijn te zien in de beeldentuin van 't Hoogveld in Sint-Anthonis.