dag1 dag2 dag3 dag4 dag5 dag6 dag7

 

 

 Residency Daglicht-Beeldenstorm 2005

In 2005 zaten het Grafisch Atelier Daglicht en de Kunstenaarswerkplaats Beeldenstorm als buren op het TU terrein in Eindhoven. Bovendien waren er 3 ateliers, waar kunstenaars een werkperiode van 3 maanden konden hebben en van beide faciliteiten gebruik konden maken. Na afloop was er een eindpresentatie in alle 3 de ateliers en later werd een overzicht van het werk van de kunstenaars van betreffende jaar tentoongesteld, begeleid door een catalogus. In 2006 werd "Gastateliers 2005" in de Jan Colle Galerie in Gent, België en in het MU in Eindhoven tentoongesteld.
Ik heb met brons gewerkt bij Beeldenstorm en heb siliconen rubberen mallen gemaakt, die ik weer gebruikte om vuurvaste mallen voor glas te maken. Ik maakte 2 portretkoppen (een met ingesloten glas) en een lijfje van brons. Het laatste beeld werd later onderdeel van het werk Maanreiziger.
Bij Daglicht heb ik de zeefdruk Kharmadung gemaakt, een dorpje in Bangladesh, waar de verfpotten midden in het dorp, in werkelijkheid de siliconenmallen van Beeldenstorm waren.