spanje1 spanje2 spanje3

Residency van Fundación Cultural Knecht-Drenth in Callossa d'Én Sariá, Spanje in 2000

In 2000 heb ik samen met mijn Spaanssprekende man Mels en onze twee jaar oude zoon Quirijn in het grote huis van de Knecht-Drenth stichting gewoond. Mels en ik hebben diverse projecten uitgevoerd. Het leuke aan deze residency is dat je andere kunstenaars ontmoet en hier worden vriendschappen voor het leven gesloten, in ons geval met de Hoofddorpse kunstenaar Annette van Wijck. In het grote huis stond een zeer mooie collectie keramiek van het Iberische eiland, die Tijmen en Helen Knecht-Drenth verzameld hadden. Ik geloof dat de verzameling nu bezit is van een Spaans museum.  
Ik heb een citroenboom, die even oud was als ik trouwens, afgegoten. Dat mocht van de eigenaar  Gaspar, die ook onze buurman was.  Aan het einde van de werkperiode heb ik het werk Citrus Sinensus opgebouwd in mijn atelier. Aan de witte citroenboom hingen kleine citroenboompjes, de volgende generatie.
Later heeft dit beeld in de tuin van het Tongerloohuis in Roosendaal gestaan. Weer later maakte het onderdeel uit van het project Werk in Uitvoering, georganiseerd door Marc Niessen, op het Nuts-terrein in Eindhoven, enigszins gewijzigd en nu met recyclelende energiebanen. Deze boom is mijn logo en staat ook in mijn briefhoofd en verbeeld de steeds zich zelf vernieuwende mens.
Voor meer informatie www.fundatie-knecht-drenth.eu